Ge din katt rätt mat

Katten är ett utmärkt husdjur för dig som vill ha lite sällskap, katten är rolig och mångsidig och utvecklar personliga egenskaper som ger dig som kattägare många god skratt. Men det är viktigt att man respekterar att katten är ett rovdjur och behöver stimulans för att må bra, se till att du kan ge din katt de bästa förutsättningarna för ett lyckligt liv med allt vad det innebär.

Vad ska katten äta och vad behöver den?

En katt behöver äta en fet och proteinrik kost och har också behov av att få i sig taurin som förminskar riskerna för katten att drabbas av hjärtsjukdomar och blindhet, så var noga med vilket foder du ger din katt för att den ska få ett långt och hälsosamt liv.
Är din katt besvärlig med maten och kanske lite kräsen gör det inget om du alternerar mellan olika foder för att tillsammans testa er fram till den mat som katten gillar bäst, det viktigaste är att katten inte svälter sig själv eftersom att den då kan få problem med levern. Katter är trivseldjur och när de inte trivs eller mår bra visar dom det på ett ganska så demonstrativt sätt. Var lyhörd för hur katten verkar må och agera alltid utefter kattens bästa.
Om du väljer att ge din katt torrfoder är det viktigt att du erhåller den med färskt vatten eftersom att katten blir väldigt törstig och behöver dricka mycket mer än om den äter burkmat.

Hitta allt du behöver till din katt på ett och samma företag

Företag som Supercat har ett fullproppat sortiment med allt du behöver för dig och din katt, här hittar du allt ifrån roliga och innovativa leksaker till katten till den bästa maten för att din lilla vän ska få ett så hälsosamt liv som möjligt.

Tänk efter noga innan du skaffar en katt

Förbered dig väl när du köper en katt och se till att du verkligen har den tid och utrymme som det krävs, en katt ska ha tillsyn två gånger om dagen och det är viktigt att du som ägare respekterar och tillgodoser det. En katt är som nämnt ovan, en fantastisk vän som passar lika bra hos dig som är ensam som hos barnfamiljen.