Därför är det viktigt att aktivera sin katt

4344869-black-and-white-cat

Har du en liten kisse där hemma? Grattis, en katt skänker massor av glädje och är ett mycket bra sällskapsdjur. Självklart vill vi ta hand om våra katter för att de ska må bra och trivas i våra hem i många år framöver, men inte alla har full koll på hur man gör det på bästa sätt.

För att hålla katten vid god hälsa är det viktigt att den får aktiveras i stor utsträckning, speciellt om det är en innekatt. Det ligger i deras natur att få jaga, leka, klättra och springa. Om behovet inte tillfredsställs och katten blir rastlös, ökar risken för bland annat diabetes och störningsbeteenden. En rastlös katt kan utveckla ovanor som till exempel att dra toapapper genom hela lägenheten att eller bita sönder saker. Detta är onödigt och kan undvikas. På köpet får du dessutom en stimulerad katt och en bättre relation er emellan.

Det finns många bra aktiveringsleksaker för katter idag, som ger dem utlopp för sitt inre busfrö. Små mjuka leksaksdjur är klassiska exempel, men det finns även mentala utmaningar som är perfekta för att hålla katten sysselsatt. Det kan vara en matleksak, där man fyller upp leksaken med mat eller godis, som katten sedan måste putta på för att få ut innehållet. Även laserprickar som rör sig över rummet är en succépryl bland många katter, då de tycks vara omöjliga att få tag i! Du kan kolla in dessa och andra bra grejer på Supercat. De ser till att göra din katts dagar lite mer spännande. Kom ihåg att inte ha alla leksaker framme samtidigt och att byta ut dem med jämna mellanrum. På så vis får katten variation och kan stimulera olika sinnen över tid.