Bra att ha till katten

2865082-scratching-cat

Det finns saker som egentligen borde finnas i alla kattägares hem, saker som katten dra nytta av, underhålla sig med och inte minst av allt, sova på.

Ett av de tydligaste behoven både inomhus- och utomhuskatter har är att klösa på något, detta visar sig ganska snabbt på en möbler om man inte ser till att ha bra alternativ. Det är just därför man köper ett klösträd åt katten. Dessa finns i många olika variationer, allt från en klassisk klösbräda man fäster på väggen till stora klätterträd med plattformar och krypin som katten kan utforska. Man kan hitta sådana som står på golvet och andra som man fäster på väggen. Det är ofta mer troligt att katten kommer för sig att använda de större då de gillar att ligga högt upp emellanåt.

Men man behöver inte bara förlita sig på en avancerat klösträd för kattens sömnbehov, det finns även en rad olika kattbäddar som kan vara väldigt uppskattat av våra små vänner. Det finns även här både enkla och mer lyxiga former, ett av de mest populära bland katter är en bädd man hänger på ett element, det gör plasten extra varm och mysig. Många bäddar har även väggar och tak och ser mer ut som ett litet hus.

Sist men inte minst måste ju katten även ha tillgång till lite leksaker, många av dessa kan man, om man vill, faktiskt göra själv. Ibland är det bästa katten vet ett enkelt snöre, det är inte bara ett bra sätt att underhålla katten en stund, att bara jaga ett snöre en stund stimulerar faktiskt kattens jaktinstinkter. En annan simpel men effektiv leksak är en vanlig laserpekare, de flesta katter reagerar väldigt starkt på dessa och älskar att jaga dem över golv och mattor.